TOP lavinamieji žaislai kūdikiams nuo 3 iki 6 mėnesių

4196 Views
 
Autorė: Edita Kalašnikovienė, ergoterapeutė, masažuotoja, @benefits.oftherapy kūrėja.

Juokais yra sakoma, kad trečiasis kūdikio mėnuo, tai tarsi kūdikio paauglystė. Nuo trečio mėnesio kūdikiui atsiranda ypatingai didelis noras tyrinėti aplinką, daiktus, žaislus, tačiau tokio amžiaus mažyliai dar neturi tiek daug galimybių.

Šį kartą noriu pakalbėti apie 3-6 mėnesių kūdikių lavinamuosius žaislus ir kaip jų pagalba lavinti kūdikius.

Šiuo laikotarpiu vis dar ypatingai didelį dėmesį reikia skirti kūdikio gulėjimui ant pilvuko.

Norint paskatinti ir prailginti kūdikio gulėjimo ant pilvuko laiką, naudokite įvairius, dėmesį patraukiančius žaisliukus. Žaisliukai turėtų būti nedideli, lengvai suimami. Geriausiai tinka tokie, kurie kartu lavintų ir sensorinius pojūčius, tokius kaip lytėjimą, regą bei klausą.

Šiuo atveju puikiai tiktų:

Medinis barškutis lietaus garsai

bb650_9guo5jc0d8jefrfn.jpg

Šio barškučio viduje yra pilna mažų spalvotų karoliukų, kurie byrėdami sukelia šnarėjimo garsą. Kūdikiui labai patiks stebėti kaip maži karoliukai subėga iš vienos vietos į kitą, bei klausytis skleidžiamų garsų.

Klik klak kamuolys

nwtaqspob77p1rgkjc4s_544x544.jpgxpyifvyatmi2sipqh2ac_1400x1400.jpg
Šis kamuoliukas yra spalvingas, turintis daugybę rankenėlių, kurių kiekvieną pasukus yra girdimas spragsėjimas. Na, o kamuoliuką pakračius – jis barška!

Siekiant stiprinti pečių juostos, rankyčių raumenis ir norint, kad kūdikis aukščiau keltų galvytę, reiktų įsigyti apie 15 cm skersmens kamuoliuką. Tam puikiai tiks:

Kūdikio veiklos žaislas

ctzmp15zckirxwfn2j2u_544x544.jpg

Kamuolys yra lengvas, tačiau tvirtas ir lengvai suimamas kūdikio rankyte, o viduje esantis barškutis skatina jį judinti.

3 mėnesių kūdikio judesiai po truputį tampa koordinuotesni, todėl reikia skatinti lengvo, nedidelio žaisliuko norą sugriebti viena, kita, o vėliau ir abiem rankytėmis. Žinoma iš pradžių tai bus tik bandymai, kurie pereis į sėkmingą žaisliuko pagriebimą. Tokie žaidimai taip pat padės išlaikyti kūdikio vidurio liniją.

Naudokite ryškų bei lengvai sugriebiamą žaisliuką, laikykite jį virš kūdikio ir skatinkite pagriebti žaisliuką su rankyte. Taip pat su tuo pačių žaisliuku skatinkite kūdikį sekti jį akimis, iš lėto, neskubant veskite žaisliuką nuo vienos galvytės pusės link kitos ir atgal, aukštyn – žemyn, artinkite prie kūdikio – tolinkite. Tokiems žaidimams puikiai tiks:

Brain Builders barškutis "Nebeverk, mažyli"

Brain_Builders_Cry_No_More_Baby_Rattle_2.jpg

Šis barškutis ypatingas dar tuo, kad jo viduje esantys karoliukai simuliuoja garsus, kuriuos mažylis girdėjo dar būdamas įsčiose, sukeldami taip vadinami baltąjį triukšmą. Tad šis barškutis bus ir puikus pagalbininkas norint nuraminti mažylį.

Brain Builders kramtukas "Orbita"

Brain_Builders_Two_Hands_Teething_Ring_5.jpgBrain_Builders_Two_Hands_Teething_Ring_1.jpg

Žaislas, kuris pasitarnaus siekiant išlaikyti kūdikio vidurio liniją, mokant sugriebti žaisliukus viena ir kartu su abiem rankytėmis, bei žinoma – dantenų "pakutenimui", kai mažyliui pradės kaltis pirmieji dantukai.           

Dar vienas labai svarbus dalykas - namuose sukurti jaukią, šiltą ir saugią žaidimo kampelį savo vaikui. Geriausiai tai padaryti tame kambaryje, kuriame praleidžiate daugiausiai laiko. Na, o saugiausia, žinoma, kad ant grindų. Todėl labai pravers įsigyti lavinamąjį kilimėlį:

Yookidoo lavinamasis daugiafunkcinis kilimėlis

 63324248237f4da282f648445401040d.jpg

Kilimėlis yra daugiafunkcinis ir yra skirtas net 3 raidos etapams: žaidimams gulint ant nugarytės, gulint ant pilvuko ir sėdint. Tai reiškia, kad bus įdomus ir naudingas ne vieną mėnesį.

Įvertinus visus svarbiausius raidos etapus ir žinant kokius įgūdžius svarbu lavinti vienu ar kitu raidos etapu, galima saikingai įsigyti žaislų, kurie tarnaus ir bus naudingi tikrai ne vieną ir ne du mėnesius.

Tad svarbiausia kokybė, o ne kiekybė!

 

Naujausi įrašai