Dovanų idėjos 2-3 m. vaikams

38559 Views
 

Ką reikėtų turėti omenyje renkant dovanas 2-3 metų amžiaus vaikui?

1. Šio amžiaus vaikai ypatingai daug mokosi socialinių įgūdžių: stebi ir kartoja tėvus bei kitus aplinkinius, pradeda žaisti vaidmenų žaidimus, imituoja pokalbius ir įvairias situacijas, kuria istorijas. Jiems patinka gaminti, tvarkyti ir atkartoti kitus kasdieninėje veikloje matomus darbus.
2. Smulkioji motorika ir koordinacija tampa stipriai išvystyta, todėl vaikas lengviau ir užtikrinčiau dėlioja dėliones, konstruktorius, gali verti karoliukus, dėlioti mozaikas.
3. Vaikas ne tik kartoja garsus, bet jau įvardina ir pirmuosius daiktus, sparčiai plečia žodyną, pradeda dėlioti pirmuosius sakinius. Mokosi tokių sąvokų, kaip didelis-mažas, ilgas-trumpas ir t.t.
4. Loginis mąstymas žymiai geriau išlavintas, vaikas gali dėlioti nesudėtingas dėliones, kai kurie vaikai jau pradeda mokytis skaičių, raidžių.

Visi žaislai 2-3 metų vaikams

Visi rūbai 2-3 metų vaikams

Keletas mūsų atrinktų TOP IDĖJŲ 2-3 metų vaikams:

1. Šio amžiaus vaikai mėgsta kartoti kasdieniniame gyvenime matomas situacijas, tai gali būti maisto gaminimas, varžtukų sukimas, apsipirkinėjimas ir t.t. Todėl rekomenduojame:
- medinių pjaustumų maisto produktų, indelių rinkinius ar kitus virtuvėlės priedus (tikrai patiks ne tik mergaitėms),
- darbo (mechaniko) įrankius, 
- ar gydytojo rinkinį.
Medinės pjaustomos daržovės Žaisliniai meistro įrankiai
2. Kadangi mažylio loginis mąstymas ir rankų-akių koordinaciją sparčiai vystosi bei ilgėja dėmesio koncentraciją, jis vis lengviau pradeda jungti detales, gali dėlioti lengvas dėliones. Mes rekomenduojame didelių storų detalių DODO dėliones. Dėlionės yra skirtingų temų, todėl galima komplektuoti ir dovanoti rinkinius, kuriuos dėliodamas vaikas galės kartu lavinti ir savo kalbinius gebėjimus, pažinti ir mokytis naujų žodžių. Arba medinę Bigjigs dėlionę Aprenk meškiuką. Ši dėlionė kompaktiškai susideda, vaikas gali keisti meškiuko emocijas ir aprangą.
Dėlionė vaikams nuo 2 metųMedinė lavinamoji dėlionė vaikams
3. Taip pat norintiems įdomesnių ir labiau koncentruotų lavinamųjų veiklų rekomenduojame Learning Resources rūšiavimo žaidimą Kaimynai. Mažyliui patiks žmogeliukui, juos dėlioti ir rūšiuoti pagal spalvas ar tiesiog dėlioti į eilę, skaičiuoti ir t.t. Taip pat mūsų šiai amžiaus grupei atrinkti Miniland lavinamieji rinkiniai.
 Lavinamieji žaislai vaikams nuo 3 metųMiniland lavinamieji žaislai viakams nuo 2 metų
4. Taip pat labai svarbus momentas - 2-3 metų vaikai jau po truputį pradeda mokėti ir norėti žaisti drauge su kitais, jie pradeda laikytis taisyklių. Taigi tai etapas, kai galima pradėti žaisti pirmuosius nesudėtingus stalo žaidimus. Mes atrinkome mūsų manymu pačius tinkamiausius 2-3 metų vaikams. Didžiąja dalimi tai paprasti, nesudėtingi žaidimai, reikalaujantis daugiau mokytis taisyklių laikymosi.
Stalo žaidimai nuo 3 metųStalo žaidimai vaikams
5. Na, ir klasika - konstruktoriai. Dvimetinukams rekomenduojame pirmąjį didelių detalių konstruktorių PLUS PLUS, tai konstruktorius, kurį vaikas galės dėlioti tiek plokščiai (kaip dėlionę), tiek ir kurti 3D statinius. Dar vienas unikalus ir daugiafunkcinis išskirtinio dizaino konstruktorius - lipšnusis Fat Brain lipšniukų konstruktorių, kurių panaudojimo neribotos: nuo vonios žaidimų iki rūšiavimo ar skaičiavimo, taip pat jie puikiai tiks ir kelionių metu. 

squigz-lipsniukai-24vnt.jpg
6. Kūrybiniai rinkiniai - dar vienas geras pasirinkimas. Minkymas, formų, tekstūrų išgavimas - visa tai taip nauja ir įdomu! Vaikai dievina lipdyti, kurti, atras ir atkartoti matytus daiktus. Todėl 2-3 metų vaikams tikrai patiks modelino rinkiniai!
Play-doh vaikiškas modelinas
7. Ir mano visiška meilė ir didžiausia rekomendacija - medinių traukinių trasos! Jie tokie įvairialypiai, jog vaikas su jais žais tikrai ilgai ir patiks tikrai ne tik berniukams, bet ir mergaitėms. Pirmiausiai tai puiki pirmoji dėlionė, nes bėgiai sudedami dėlionės principu, antra - bėgių dėliojimas tampa galvosūkiu, nes reikia taip sudėti, kad jie susijungtų, trečia tai puiki priemonė socialiniems ir vaidmenų žaidimams: namai, žmonės, gyvūnai (prie esamų figūrų lengvai pridėsite savo turimas mašinas, gyvūnųs, namus, kaladėles ir t.t.).
Medinė traukinių trasa Mediniai traukinukai
8. Lėlytės - dar vienas vaidmenų žaidimams skirtas žaislas, kurio pagalba vaikai mokosi socialinių įgūdžių, empatijos, jų pagalba galima mokyti vaiką emocinio intelekto, atjautos, supažindinti su įvairiomis gyvenimiškomis situacijomis, pareigomis. Mes nuoširdžiai rekomenduojame nuostabaus grožio ir vanilės aromato Miniland lėlytes, kurios įvairios savo rase, lytimi ir išvaizda - visai kaip tikri vaikučiai. Taigi šiol lėlytės taip pat mokys tolerancijos ir skirtingų žmonių pažinimo. Beje, lėlytės yra taisyklingų kūdikio proporcijų. O atskirai įsigijami rūbeliai - puiki veikla mažiems pirštukams lavinti smulkiąjai motorikai.
Miniland vanile kvepiančios lėlytės Miniland vanile kvepiančios lėlytės
9. Taip pat ieškantiems minkšto draugo, nuoširdžiai rekomenduojame ir minkštą draugą BO, kuris kartu saugos ir miegelį - naktinė lempa/pliušinis žaisliukas . Tai puikus ir praktiškas pasirinkimas. Maždaug tokio amžiaus mažyliai pradeda bijoti tamsos bei atranda šviesos srautų žaismingumą.
5d1bf31ec2244abba44781a7bf279461.jpg2db94cf4087243f393dfa5010fc47124.jpg
10. Knygelės, kurios gali būti komplektuojamos tiek su žaisliukais, tiek ir su anksčiau aprašytu migduku. 2-3 metų vaikams mes rekomenduojame Skaitau nuo gimimo knygeles, kurias mažyliui patiks ne tik girdėti skaitant suaugusius, bet ir nagrinėti, atrasti netikėtas detales.
Vaikiškos knygelės
11. Pripučiami šokliukai - super smagus ir fizinį aktyvumą skatinantis žaislas! Iš asmeninės patirties sakome, jog pasiteisinęs ir vis dar domina 4 m. vaiką. Šokliukus tiek gamintojas, tiek mes rekomenduojame nuo 2 m. Dažnai tėveliai nori pirkti mažesniems vaikučiams, tačiau mažesnių vaikučių kojytės dar nėra pakankamai stiprios ir neišlaiko pusiausvyros. Taigi jei dar neturite, labai rekomenduojame įsigyti!
bs_toys_skippykoe_50_cm_roze_3_331036_1572605526.jpg
12. Na, o jei norisi daugiau veiksmo vonioje , tam puikiai tiks Yookidoo povandeninis laivas su dušu.
47694979_347531169167449_3452947881154741699_nkvadratas.jpg
13. Ir paskutinė, bet tikrai ne blogiausia idėja - kuprinytės. Kadangi mažyliai jau savarankiškėja, skiria savo daiktus, nori juos imti drauge su savimi, o ir darželis ne už kalnų, kuprinė gali tapti miela ir praktiška dovana. Be to, ją galima papildyti papildomu žaisliuku ar, pavyzdžiui, gertuve.
Vaikiška kuprinė mergaiteiVaikiška kuprinė berniukui

Su meile, Laputė :)

 
Kategorija: Dovanų idėjos

Naujausi įrašai